Roma programokra adott kamat- és egyéb banki költség mentes áthidaló hitelek

Ebben a támogatási formában az alábbi programok részesültek:

Amrita logoaz Amrita OBK Egyesület HEFOP táborozási programja, az egyesület internetes elérhetősége: www.amritaobk.hu

BHIM logoBorsod - Abaúj - Zemplén Megyei Hátrányos Helyzetű Ifjak (Magyarok, Romák) Azonos Szintű Oktatásáért Szociális, Kulturális és Oktatási Egyesület, azaz a BHIM RAO Egyesület HEFOP táborozási programja és a HEFOP 2.2.1 "Szociális szakemberek képzése" projektje, mely a Cserehát térségben lévő 25 szociális szakember képzésére irányult. Az egyesület internetes elérhetősége: bhimrao.hu

Cigánytábor az Égbe Megy Hagyományőrző Egyesület szervezésében a hitel segítségével utazhatott el a Parno Graszt együttes egy indiai világzenei fesztiválra (Rajasthani Folk Festival), az együttes internetes elérhetősége: www.parnograszt.hu

Dzsaj Bhím Közösség által fenntartott Dr. Ámbédkar Gimnázium, Szakképző Iskola és Felnőttoktatási Általános Iskola működéséhez való hozzájárulás, ahol a 2008-2009-es tanévben a sajókazai székhely mellett ózdi és hegymegi telephelyeken is folyik a több mint 200 diák tanítása. A közösség internetes elérhetősége: www.dzsajbhim.hu

Jászsági Roma Polgárjogi Egyesület HEFOP 2.1.9 tanoda programja, az egyesület internetes elérhetősége: www.jrpsz.hu

Klebelsberg Kuno Általános Iskola és Szakiskola működéséhez való hozzájárulás, ahol a 2008-2009-es tanévben a tomori székhelyen 100 fiatal szakoktatása folyik.

Magyar Szegénységellenes Hálózat a Szécsényi Gyerekesély Program (SzGyEP) részeként egy szociális szövetkezet megalakítására. Az alapítvány internetes elérhetősége:www.deakanddeak.hu

A Marosmenti Cigányok Integrációját Segítők Szövetsége (MARCISZ) HEFOP 2.1.9 tanoda programja, Marosmenti Cigányok Integrációját Segítők Szövetsége (MARCISZ) HEFOP 2.1.9 tanoda programja.

Roméro Egyesület TÁMOP pályázatának elindítása a "Második esély komplex munkaerőpiaci reintegrációs program a Mezőcsáti kistérségben" címmel. A program átfogó céljai közé tartozik a munkanélküliség csökkentésén túl a társadalmi szolidaritás és a roma lakosság elfogadottságának növelése, a program által érintett településeken, valamint a Mezőcsáti kistérséghez tartozó településeken, a hátrányos helyzetű, roma és velük azonos élethelyzetben lévő nem roma munkanélküliek társadalmi reintegrációját segítő képzés és foglalkoztatás elősegítése.